AktualityKomerčné články

Detské smart hodinky pomôžu rodičom a potešia deti

obed

Deti 21. storočia doslova vyrastajú s modernými technológiami a pracovať s nimi pre ne nie je nič náročné. Hoci sa zdá, že niekedy je času, ktorý deti trávia obklopené elektronikou až príliš, často dokáže byť prínosom.

Detské smart hodinky sú toho dôkazom. Funkcie inteligentných hodiniek pre deti ocenia nielen samotné deti, ale aj rodičia. Smart hodinky pre deti majú zmysel z hľadiska bezpečnosti, ale taktiež dokážu byť pre deti nápomocné a prínosné. Prečo by detské smart hodinky nemali chýbať ani na zápästí vášho dieťaťa?

Mať dieťa v predškolskom alebo mladšom školskom veku znamená, že je potrebné ho začať viesť k zodpovednosti. Takéto deti od niektorých rodičov dostanú do rúk smartfón, čo nie ja na začiatok vždy najlepšie. Existuje lepšia alternatíva, ktorá je bezpečnejšia a zároveň praktická. Smart hodinky pre deti sú vybavené rôznymi školskými i zábavnými funkciami, vedú dieťa k pohybu, motivujú ho k povinnostiam a zároveň monitorujú jeho telesnú aktivitu. Pre rodičov sú zasa bezpečnostným prvkom.

Detské smart hodinky s GPS

GPS lokátor slúži v hodinkách na to, aby snímal ich polohu a zároveň tak polohu dieťaťa, ktoré ich má na zápästí. Tie zariadenia, ktoré sú GPS modulom vybavené umožňujú prostredníctvom mobilnej aplikácie sledovať polohu dieťaťa. Vždy tak viete, kde sa nachádza napríklad, keď ide do/zo školy alebo na krúžok či k starým rodičom. Samozrejme, poloha nie je úplne presná a je potrebné v závislosti od sily signálu, ale i kvality hodiniek, rátať s menšou či väčšou odchýlkou alebo časovým oneskorením.

zdroj: shutterstock.com

V rámci mobilnej aplikácie rodič môže taktiež určiť bezpečnostné zóny, ide o tzv. geofencing, kedy v prípade, že sa dieťa z vymedzeného (bezpečného) okruhu dostane von, dostanete notifikáciu o tom, že GPS signál sa nachádza mimo zónu. Dieťa zasa môže využiť SOS funkciu. Ide o tlačidlo, ktoré, keď dieťa stlačí, informuje vás o svojej polohe. Cez históriu pohybu si zasa môžete pozrieť, kde sa vaše dieťa pohybovalo počas dňa.

Detské smart hodinky na SIM kartu

Možnosť telefonovať cez hodinky je v prípade detských modelov veľmi žiadaná. Detské smart hodinky so SIM kartou umožňujú dieťa v prípade potreby okamžite telefonicky kontaktovať. Taktiež môže dieťa zavolať aj priamo rodičom alebo ďalším predvoleným kontaktom, ktoré mu na SIM kartu uložíte. Takéto modely disponujú integrovaným mikrofónom i reproduktorom pre obojsmernú komunikáciu.

zdroj: shutterstock.com

Dieťa môže taktiež prijímať SMS správy, a to aj v zvukovej podobe. SIM kartu dostanete u každého mobilného operátora, no niektorí výrobcovia ponúkajú SIM kartu v rámci spolupráce. Dieťaťu môžete v hodinkách cez aplikáciu obmedziť, ktoré kontakty smie vytáčať. Taktiež je prítomné tlačidlo SOS, ktorým môže dieťa vytočiť záchranné zložky alebo predvolený kontakt.

Odolné hodinky s nízkou hmotnosťou

Je dôležité, aby hodinky na zápästí dieťa neobťažovali. Preto je podstatné, aby boli dostatočne komfortné. Základom sú kvalitné materiály a nízka hmotnosť. Váha puzdra by nemala byť viac ako 50 až 60 g. Zvyčajne je remienok zo silikónu. Myslieť treba aj na odolnosť hodiniek, ktorú udáva IP index odolnosti. Odporúčané sú triedy IP67 až IP68, ktoré odolajú striekajúcej vode a zvládnu krátke ponorenie, nevadí im teda dážď, umývanie rúk ani plávanie v bazéne. Mechanickú odolnosť by mal mať aj displej, ktorý by mal zvládnuť aj menej ohľaduplné zaobchádzanie. 

Smart hodinky s hrami a praktickými funkciami

Okrem toho, že budete vedieť, kde sa vďaka GPS dieťa nachádza a budete ho vďaka SIM karte vedieť kontaktovať, dieťa môže mať k dispozícii rad praktických i zábavných funkcií.

Samozrejmosťou by mal byť monitoring telesných parametrov, počet krokov, prejdená vzdialenosť, spálené kalórie, srdcový tep, čas a dokonca aj športové režimy pre beh, bicykel, plávanie a mnohé iné. Hodinky tak dieťa motivujú k pohybu. Niektoré modely majú dokonca špeciálne funkcie, ktoré dieťaťu dávajú za cieľ, aby prešlo určitý počet krokov.

zdroj: shutterstock.com

Integrovaný môže byť aj fotoaparát, resp. kamera. Vtedy sú možné napríklad videohovory alebo dieťa môže vyfotiť fotografie, ktoré sa uložia do integrovanej pamäte. Nepochybne najviac prínosné a zábavné môžu byť hry. Napríklad počítanie príkladov, učenie sa cudzieho jazyka prostredníctvom obrázkov, čítanie anglických slov alebo ďalšie hry zamerané na rozvoj logiky a motoriky.

Zdroj: Spotrebitelskytest.sk


Zdroj
Zdroj: Spotrebitelskytest.sk

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button